Нашите специалисти:

Д-р Ирена Маждракова

Управител на Консултативен център за хармонично здраве „Хела“

лекар, класически хомеопат, магистър-психотерапевт на лица с увреждания, EFT-терапевт, шуслеров терапевт, цветотерапевт

Д-р Маждракова завършва медицина през 1995 г. в Медицинска академия, София. През 2004 г. придобива специалност по Клинична лаборатория.

Хомеопатия специализира от 1996 г. до 1999 г. През този период се обучава и в Международната хомеопатична школа на  Дж. Витулкас – Гърция. През последните години продължава следдипломното си обучение по хомеопатия в Индия. Има повече от 15 години стаж като лекар-хомеопат и е един от малкото специалисти в България с Европейска диплома по хомеопатия. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. Има диплома за шуслеров терапевт.

Придобива магистърска степен по психотерапия на лица с увреждания. Завършва редица психотерапевтични школи - EFT-терапия (Техника за емоционална свобода), позитивна психотерапия, игрова терапия, сандплей терапия.

През 2013 г. завършва двугодишен курс на обучение по аюрведична медицина. Придобива задълбочени познания по нутриционистика и използване на биологично-активни добавки.

През 2014 г. завършва курс за терапия с Австралийските цветни есенции. Сертифициран преподавател към Australian Bush Flower Essences.

За записване на часове: https://superdoc.bg/lekar/d-r-irena-mazhdrakova

За информация на регистратура: 0898 344 916; 02418 36 05

e-mail: office@hela.bg

 

Лилия Механджийска

Психолог

Консултативна, диагностична и превантивна работа с деца и семейства

Лилия Механджийска завършва ПМИ в гр. София през 1995г. със специалност рехабилитация. През 2004 г. получава своята диплома по специалност Културология в ЮЗУ „Н. Рилски”, а през 2005 г. - специалност Психология в същия университет. Допълните и специализации включват:

  • GCDF – Кариерно консултиране – Global Career Development Facilitator

  • OS BULGARIA – Кариерно ориентиране – диагностика с тестове за образователно и кариерно ориентиране (Magellano Junior, Magellano Universita). Батерията тестове се състои от пет части, насочени към кандидат-студенти, които търсят възможности за развитие по отношение на професионалното си бъдеще и избор на специалност.

  • Позитивна психотерапия - базисно ниво

  • Експертиза  в:

- емоционалната интелигентност за деца
- работа с теста на Векслер – 6-16 години / HAWIK-R 1983
- диагностика на РВВ „различно възприятие и възпроизводство” с функция на дислексия
- въведение в кратките интервенции
- арт-терапия чрез приложни изкуства или рисунки и семейна игрова терапия
- терапия при деца с физически увреждания и позитивни подходи за подкрепа на деца с емоционални и поведенчески затруднения
- терапия на деца преживели насилие, развод, раздяла, с различни страхове
- консултиране в сферата на СРЗ
- управление на взаимоотношенията между родители-учители-ученици
- методи за ефективна работа с родителите

Зад гърба си има дългогодишна работа с деца и семейства, консултативна и терапевтична.  Обучител е в Училище за родители и ръководител на младежки социален театър. Работи с НЛП и ТЕС, прилага цвето- и ароматерапия, йога и медитация. 

Изработва лични и семейни мандали за здраве, хармония и просперитет чрез психодиагностика и изчисление на индивидуален цветен код. 

За записване на часове: 0888 525 638

e-mail: lilimeh@abv.bg

Гена Дошолова

Психолог, хипнотерапевт, мастър Рейки, цветотерапевт, EFT терапевт

Гена Дошолова завършва бакалавърска степен във ВСУ „Черноризец Храбър” през 2006 г. и магистърска степен "Юридическа психология" в ЮЗУ „Неофит Рилски” през 2008 г. Следдипломните и квалификации включват военна психология, когнитивно поведенческа терапия, позитивна психотерапия, диагностика на личностните разстройства, хипноза, енергийна психотерапия като Рейки и EFT, NLP и Силва метод.

Тя е член на Дружеството на психолозите в България, Българска асоциация по хипноза, Асоциация по пренатално възпитание и ААМЕТ.

В Център Хела провежда както индивидуални консултации, така и курсове за малки и големи групи. Част от тях са курс по EFT и "Минало, настояще и бъдеще". За повече подробности погледнете в секция "Курсове и семинари".

За записване на часове: 0889 443 742

e-mail: aneg_dosholova@abv.bg

Стела Любенова

Психолог, Хюман дизайн и цветотерапевт

От дипломирането си през 1981 г. в ПМИ в гр. София работи като лаборант. Повече от 30 години помага на лекарите да поставят точна диагноза и така хората, за които те се грижат, да оздравеят.

През 90те години на миналия век се запознава с холистичния подход към здравето. Тогава чрез непопулярния у нас лечебен метод хомеопатия за нея се отварят нови възможности и различен поглед върху темата здраве-болест.

Изучавайки класическа хомеопатия разбира колко е важно психо-емоционалното състояние на всеки човек и как то пряко се отразява на неговото физическо здраве. Това е една от причините да запише психология към МСИ – гр. Москва, направление клинична психология.

През 2013 г. защитава магистърска степен по психология към ВСУ «Черноризец Храбър», специалност „Психология и патопсихология на развитието“.

В работата си като консултант-терапевт прилага знания и умения, придобити от допълнителни обучения. Много добре се допълват и имат успех в работата й психологичното консултиране, системата на Human design и Австралийските цветни есенции. В допълнение използва Арт-терапевтични техники, техники от тренинги за себепознание, техники от автентично движение и танц, класическа хомеопатия, шуслерови соли, метода Рейки.

Организира провеждане на семейни констелации и курсове за бързо четене.

Случаи от практиката

За записване на часове: 0888 900 677

e-mail: Stela.lubenova@abv.bg

Елена Петкова

Медицински рехабилитатор, Bowen терапевт

Завършва „Медицинска рехабилитация, ерготерапия“ в Медицински университет София, степен бакалавър, през 2009 г. и магистратура по същата специалност през 2011 г. От 2006 г. работи с пациенти и клиенти. Търсенията й за начина, по който човекът и света функционират в своята цялост, я отвеждат до:

-    системата Рейки, в която се обучава от 2009 г. - енергиен метод, който цели да възстанови баланса в телата и живота ни.
-    курса по Аурикулотерапия, който завършва през 2010 г. - забележителна система, при която само чрез въздействието на ушната мида се коригират функции в цялото ни тяло.
-    едногодишния курс по Акупунктура, приключил с клинична практика в Китай, който завършва през 2012 г. - китайската медицина и философия носят хилядолетни знания за видими и невидими процеси в нас и гледна точка, много по-различна от западната.

В момента работи активно с терапията Bowen - холистична система без аналог. Много фини и премерени движения по тялото „оключват“ интелигентността му, в резултат на което протичат серия от самовъзстановителни процеси.

Към допълнителните си специализации през 2016г. прибавя и двустепенен курс по Остеопатия, която също спада към енергийните терапии.

 

За записване на часове: 0898 774 743

e-mail: elenapetkova.iskr@gmail.com

1.jpg
майстор Яна Зарева-Спасова

Лекар по китайска традиционна медицина

Майстор Яна Зарева-Спасова е дипломиран лекар по китайска традиционна медицина. Завършва 4-годишна магистърска програма през 2006 г. в American College of Traditional Chinese Medicine, Сан Франциско, САЩ. През 2008 г. създава интернет портала "Проектът Холосапиенс" (www.holosapiens.com), който цели образоване на световната публика в принципите на китайската традиционна медицина, както и интеграцията на методите на китайската медицина със западната/конвенционална медицина. През 2012 г.  Яна заминава за Китай, където близо 4 години преподава в Медицинския факултет на Шендженския университет (Шенджен, Китай). Там тя създава учебни програми по китайска медицина, медицински английски и медицинска терминология и учебник, който Шендженският университет публикува в две издания. През периода на нейното преподаване студентите от медицинския факултет поставят Яна по качество на преподаване в първите 5% от преподавателите на университета и през 2018 г. тя получава награда за отличие от декана на факултета по медицина. Същата година Яна се завръща в България, където започва изучаването и систематизирането на българските билки, базирайки се на фундаменталните теории на китайската традиционна медицина и търсейки аналог на китайската Materia Medica в България. Паралелно продължава разработването на образователни програми по китайска традиционна медицина, както и нейното практикуване.

Яна има квалификацията да лекува в двете основни направления на китайската традиционна медицина, а именно акупунктура и билколечение, но нейна страст е възгледът на китайската лечебна система, че храната е лекарство. Според китайската традиционна медицина всички храни (и билки) имат своя собствена специфична температура - топла, студена, гореща, ледена и неутрална - която в комбинация с техния специфичен вкус и цвят изгражда спектър от лечебни свойства. Практиката Храната е лекарство идентифицира кои храни са лечебни за всеки отделен човек, базирайки се на неговото/нейното уникално състояние и физиология. Познавайки своите собствени лечебни храни позволява на човек да поддържа в баланс физическото и емоционалното си състояние основно чрез начина си на хранене и реално да преобразува всяко свое хранене във форма на лечение.
 

 

За записване на часове: 0898 344 916

roxana.jpg
Роксана Бънъцяну

Клиничен психолог, психотерапевт, сертифициран ThetaHealing® терапевт, хипнотерапевт по метода на Долорес Кенън за хипнотична регресия, QHHT®

През 2000 г. Роксана завършва магистратура по Клинична и Консултативна Психология и Социална Психология в Софийския Университет "Св. Климент Охридски". През 2004-2007 завършва специализация по Краткосрочна Ориентирана към Решения Терапия в Университета на Торонто. През 2009 г. завършва втора магистърска степен по Когнитивна Невропсихология и Рехабилитация в Бирмингамския университет във Великобритания.
От 2002 до 2007 г. живее в Канада, където работи в две от най-големите медицински и психиатрични болници в областта на наркоманиите, поведенческите зависимости и психичното здраве (Centre for Addiction and Mental Health и University Health Network). През 2005 г. е наета от учебната болница на Университета на Торонто да създаде иновативна програма за амбулаторно лечение на хора със зависимости, която е нова за провинция Онтарио. Програмата е успешно създадена и функционира и до днес с изключителен успех.
През 2000-2001 г. прекарва 5 месеца в Индия, където изучава традиционно Усуи Рейки и Сидха Лечение (традиционна индийска система за енергийно лечение и въздействие), кристалотерапия и медитация. През 2016 г. посещава курс по Поа (Phowa) в Стокхолм, Швеция, воден от Гарчен Ринпоче и през 2017 г. втори курс по Поа в Бодгая, Индия, воден от Аянг Ринпоче. Поа е практика от Ваджраяна Будизма и може да бъде описана като метод за съзнателно преминаване през смъртта и контрол над съзнанието в процеса на умиране и след това.
Подходът ѝ включва техники от психотерапията и методи за духовно лечение, целящи повишаването на осъзнаването и вътрешно развитие. Роксана Бънъцяну практикува в София.

 

За записване на часове: 0878723193

e-mail: r.banatzianou@yahoo.com