Австралийски цветни есенции

Създаване на собствени комбинации от еликсири


Вярвам, че за всеки човек има уникална лечебна субстанция, метод, комбинация. Повечето лечители, достигнали до фината материя на енергийното лечение, търсят и изучават много различни лечебни методи.

Вярвам, че цялостният подход към пациента включва интегрирането на всички тези познания.

Вярвам, че само когато усетим познание и интуиция обединени в едно, можем да намерим уникалната лечебна сила, която ще върне хармонията и ще отключи вътрешните лечебни сили на човека.

С тази рубрика провокираме едновременно твореца и лечителя във вас. Опирайки се на познанието и интуицията си, създайте вашите уникални лечебни еликсири.

От древни времена в различни философски школи и лечебни методи се споменава теорията за петте елемента, според която всичко в света се състои от комбинирането на тяхната енергия.

елемент пространство - олицетворява физическия вакуум
елемент въздух - олицетворява газообразната форма на материята
елемент огън - олицетворява полевата форма на материята
елемент вода - олицетворява течната форма на материята
елемент земя - олицетворява твърдата форма на материята

Петте елемента се възприемат от петте сетивни органа на човека.

Звуците и слухът са свързани с елемента пространство, цветовете и зрението – с огъня, вкусът – с водата, ароматите и обонянието – със земята, допирът – с въздуха.

Всички субстанции в природата са проникнати от божествената интелигентност и са формирани благодарение на тези природни стихии. Те носят в себе си мощни лечебни свойства.

Лечебната сила на субстанцията, ако я използваме по подходящ начин, навлиза в телата ни основно чрез сетивата, трансформира се в енергийните станции на тялото, спуска се по енергийните канали и води до различни реакции в съответните органи.

Всичко, създадено от природата, буквално всичко - растенията, минералите, светлината, морската вода, ароматът на гората - може да донесе такава лечебна сила.

Съществуват древни и интересни лечебни практики, свързани с това познание: ароматерапия, лечение с еликсири от скъпоценни камъни, терапия чрез цветове, лечение чрез звук, есенции от цветя.

Ароматерапия

Използването на растения за лечение е старо колкото човешката история. Известно е, че най-ранният трактат за билките принадлежи на китайски император и е съставен някъде преди повече от 3000 години. Други автори твърдят, че древната аюрведа е разказвала за лечебната сила на растенията още преди 5000 години. Намерени са и папируси от древен Египет, които представляват списъци с лечебни субстанции.

Интересен и също толкова древен вариант на използването на лечебните растения са благовонните влияния на ароматните растения.

Прочетете повече

Еликсири от скъпоценни камъни

Скъпоценните, полускъпоценните камъни и кристалите съдържат лечебна енергия, която може да се активира, когато ги носим като бижута (пръстени, колиета). Тази енергия може да се активира още по–силно, когато приготвим от тях т.нар. лечебни еликсири и ги приемем вътрешно или ги използваме в лечебни спрейове.

Енергията в лечебните еликсири от кристали може директно да успокоява или активира специфичен орган в тялото ни или да увеличи или неутрализира ефектите на определени аспекти от планетите в рождения ни хороскоп.

Прочетете повече

Светлина и цветове

Цветът не е нищо друго освен светлина, а светлината е лъчиста енергия, излъчвана от всеки атом. Изворът на светлината и цветовете за нашата Слънчева система е Слънцето.

Всеки цвят има различна дължина на вълната, честота и вибрация.

Можем да повлияем здравето си и усещането си за щастие и удовлетвореност чрез избора на определени цветове за дрехите ни, за домовете ни и в работните ни пространства.

Прочетете повече

Звук

Добре е да използваме звука, за да заредим водата, преди да добавим в нея другите енергийни (вибрационни) течности. Или да го използваме за изчистване на камъните или помещението, в което ще приготвяме еликсирите.

Можете да приготвяте вашия еликсир под звуците на нежна класическа музика, мантри или да изричате утвърждения.

Когато четем за всички тези магични вълшебства на субстанциите, е хубаво да забравим за малко за конкретния ни и логичен ум. Да се доверим на интуицията си, на усещанията си и на древните философски и лечебни трактати. Всички те ни говорят за невероятния и чудесен свят, в който живеем, за чудодейните лечебни системи и за силата на съвършено създаденото ни тяло.

Сигурна съм че някой ден и науката ще намери своето обяснение на тези явления, а дотогава нека да се потопим в незнайното и във вълшебното. Опитайте!

Ако сте объркани, не знаете как или просто нямате време да прочетете малко повече по темата, може да ни потърсите за определяне и приготвяне на индивидуални лечебни еликсири или да харесате някоя от готовите рецепти, които постепенно ще качваме в тази секция на сайта.

Всички рецепти, които ще публикуваме, са само примерни. Правени са за определен човек. Ако усетите, че е нужно, можете да променяте съставките.