Австралийски цветни есенции

Australian Bush Flower Essences


Дръзновението да бъдеш себе си

Обичай тялото си.
Обичай душата си.
Обичай се такъв, какъвто си.

Когато притаиш дъх и се взреш отвъд - отвъд ежедневието, отвъд хаоса, отвъд физическото - усещаш хармонията, красотата, любовта, природния закон. Законът, който дава сила, форма и създава йерархията във вселената.

След един дълъг и уморителен ден от моята практика като лекар-хомеопат почувствах с душата си, че там някъде трябва да има нещо още по-нежно от хомеопатията. Нещо, с което да се помогне на невидимата и фина част от нас да се подреди и хармонизира. Нещо, което по един красив и мек начин да ни помогне да почувстваме връзката със сърцето си, с другите, с природата, с вселената. Нещо, което да ни помогне да заживеем, не непременно лесно, но със стремеж към красивото.

Тогава по незнайния път на мислите, които формират реалността, до мен достигна информацията за цветните есенции от далечна Австралия.

Когато отворих сайта на Australian Bush Flower Essences и започнах да чета, интуитивно усетих мощната им въздействаща сила и бях привлечена от красотата им. Пожелах си да мога да лекувам с тях. И ето, след близо 4 години активна работа и с помощта на екипа от хора, които също повярваха в силата на есенциите, успяхме да задвижим физическия свят, така че тези прекрасни цветни есенции да се появят и на българския пазар и да помагат на хората в България.

Австралийските цветни есенции имат силата да си проправят път и да достигат до хората, които са готови за тях. Ако вие четете тези редове, със сигурност сте едни от тези хора. Ще се радваме, ако есенциите помогнат и на вас.

Преди около 30 години австралийският натуропат Иън Уайт, използвайки учението на д-р Едуард Бах, създава серия от 69 вида цветни есенции, приготвени от дивите цветя на Австралия. Австралийските цветни есенции са вторите най-широко разпространени есенции в света след Баховите. За разлика от Баховите есенции те са насочени много повече към особеностите на съвременния човек със специфичните за нашата епоха проблеми - преодоляване на градския стрес, защита от електромагнитните лъчения, освобождаване от натрупани тежки метали, проблеми със сексуалността, комуникацията, липса на духовност и други.

Чрез Австралийските цветни есенции можете да си помогнете за по-гладкото протичане на процеси като: себеусъвършенстване и себеразвитие, раждане, кърмене, отглеждане на деца. Есенциите могат да ви помогнат да преодолеете погрешните си мисловни нагласи и дълбоко заседнали във вас емоционални конфликти.

Есенциите не предлагат готови решения. Те катализират промени, които подпомагат естественото оздравяване в случай на болест, справянето с предизвикателни или ключови житейски ситуации. Променят фините ви настройки и могат да се използват като основно лечение или допълнение към природните методи на лечение - хомеопатия, иглотерапия, билколечение, диетолечение, масажи.

С Австралийските цветни есенции работят много от известните в Европа натуропати. Есенциите са си извоювали водещо място в комплексното лечение на сериозни заболявания като тиреоидит на Хашимото, стерилитет, проблеми с надбъбрека. Подпомагат функциите на жлезите с вътрешна секреция, балансират и хармонизират. Помагат и при:

- прочистване на тялото от интоксикация с тежки метали
- защита от електромагнитни влияния
- при чувство на омраза, ревност, яд
- неспособност да се преодолее дълбока личностна криза
- страх от интимност и неспособност да се наслаждаваш на любовния акт
- подновява интереса към партньора
- подпомага излизането от burned out синдрома
- освобождава задържаната отрицателна психическа енергия
- възстановяването след болест, разочарование и фрустрация
- подпомага центрирането и придобиването на решителност и бързо мислене
- балансиране на женските полови хормони
- облекчава оплакванията на жената по време на менструация и менопауза и т.н.

Терапията с цветни есенции често може да бъде сбъркана с ароматерапия, но това са две съвършено различни системи на въздействие върху организма. Ароматерапията се основава на използването на етерични масла, извлечени от различни части на растенията. Цветните есенции по своята природа наподобяват хомеопатични разтвори, притежават вибрационната енергия единствено на цветето, от което са направени. Тези цветни извлеци са използвани за лечение от хиляди години от aвстралийските аборигени до племената в Южна Америка и лечителите на Египет. Но истински популярни ги прави д-р Едуард Бах, когато през 30-те години на 20ти век започва собствени експерименти с цветни есенции, приготвени от дивите цветя на Европа. Той считал, че когато пациентът е емоционално стабилен, тялото може да се справи с всякакви физически проблеми.

За разлика от билките и етеричните масла, цветните есенции не встъпват във взаимодействие с каквито и да било лекарствени препарати. Поради разредената си природа те са абсолютно безвредни за бременни, кърмачки и малки деца.

Есенциите са течности, получени от цветя, поставени в изворна вода и подложени на въздействието на пряката слънчева светлина. След това към този слънчев цветен екстракт се добавя бренди, за да се предпази течността от замърсяване. Тази «майчина» есенция може да се използва както за вътрешна употреба, така и да се добавя към кремове и масажни масла.

Мистични, магични, магнетични,
австралийските цветни есенции са ехото на вашия вътрешен глас.
Удоволствието да бъдете себе си.