top of page

Здравейте скъпи приятели и пациенти!

В интересни времена живеем. Предизвикателни и динамични.

Рядко пиша постове, но обстановката в света налага всеки от нас да вземе решение, позиция и да помага с най-доброто, на което е способен.

Аз не съм политик, не съм и икономист, още по-малко разбирам от конспирации. Като лекар обаче съм се научила на две много важни неща - на аналитичност и практичност. Непрекъснато в практиката си взимам решения -кое е най-важното в момента и кое трябва да оставим за по-късно. Така ще направя и в този пост - ще споделя кое според мен в дадения момент е най-важно и кое може на практика да ви подкрепи.

Независимо какви са причините за положението, в което се намираме (дали е изпуснат вирус, предвиден за някаква биологична война, дали е заради инсталацията на 5G мрежата, с която се опитват да наложат контрол над всички нас или е сериозен опит за политически преразпределения на блага (допускам, че е всичко това накуп, добре менажирано и контролирано), това, с което в крайна сметка трябва да се справим ние поотделно, всеки един от нас, това е болестта - разяждащата ни душевна, мисловна и в крайна сметка и физическа болест. Трябва да застанем пред самите себе си и да направим истинските си житейски избори, трябва да се справим със състоянието на духа си. Аз, като холистичен лекар, твърдо вярвам в мъдростта на тялото за справяне, стига да не му пречим. И знам, че за да е здраво физическото тяло, трябва да се справим с емоците и мисловните си нагласи.

Всяка година през кабинета ми минават десетки болни, поразени от  сезонния грипен вирус. Повярвайте, борбата с него не е много по-лека. Много хора минават през пневмонии, ендокардити, безсъние, усложнения от всякакъв характер. Но когато сме упорити и балансирани и правилно подкрепяме тялото, то се справя и следващата година е по-силно и по-здраво.

За лечението на Covid-19 естествено нямам опит, но твърдо вярвам, че ако се спазват принципите на лечение при епидемични условия, дадени ни още от Ханеман, ще успеем да се справим и сега. Като профилактика е изключително важно да опазим във възможно най-добро здраве душата, ума и тялото си (в края на поста ще ви дам точни указания, какво според мен е добре да се направи).

Много мислители са казали, че болестта винаги започва с една идея в невидимото. Представяте ли си тогава какво предизвиква това масово насаждане на страх и дали това не е и основната причина за широкото му разпространение. Буквално цялата планета е обхваната от егрегора на страха и то пред нещо, което в крайна сметка не е толкова смъртоносно (поне в това ни уверяват всички световни вирусолози). Страхът в нас може и да го направи, чрез страха си и паниката си позволяваме тъмнината да обхване и малкото истинско човешко.

Но аз обещах да съм практична. Разсъжденията ще оставя за след всичко, през което ще преминем.

И така, мерките за профилактика:

  1. ГРИЖА ЗА ДУХА

Ежедневно отделяйте по 1 час за медитация, молитва, центриране и себерефлексия, осъзнаване, свързване с тишината в нас и с висшия ни Аз (този, който знае кое е истина и кое не). Ако не владеете нищо от това, то тогава отделете 15 минути на ден за алтернативно йогийско дишане (ще успокои силно симпатикусовата нервна система, ще понижи нивата на тревожност)

 

  2. ГРИЖА ЗА ЕМОЦИОНАЛНОТО НИ ТЯЛО

Два пъти в седмицата приемайте хомеопатичното лекарство Arsenicum album 200 CH - по 3 гранули/капки. Според световно известни хомеопати, това е т.нар. генус епидемикус на тази инфекция, а според мен, ако го взимат повече хора, това лекарство ще помогне и да намалее силата на егрегора на страха.

  3. ГРИЖА ЗА ЕТЕРНОТО ТЯЛО

Изключително важно е да се погрижим за цялостта му, защото именно то възстановява енергията във физическото ни тяло. Мисля, че то е много разрушено от 5G мрежите и от все по-големия електросмог.

Защитете етерното си тяло с каквито похвати владеете: ограничаване на говоренето по телефона, гасенето на приемници по време на сън, с оргонити и т.н.  Аз лично го правя с една прекрасна Австралийска цветна есенция, създадена да ни предпази от градската среда: Electro essence – 2 пъти по 7 капки сутрин и вечер на гладно.

 

  4. ГРИЖА ЗА ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО

  • Храна, колкото може по-малко натоварваща системите ни, чиста, домашно приготвена и задължително топла! (най-добре горещи супи всеки ден)

  • Всеки ден включвайте подправки като джинджифил, чесън и куркума (златно мляко)

  • Пийте ежедневно по 1 л чай от коприва, невен, босилек, мащерка

  • Във всички дни, в които не взимате Arsenicum album, пийте Gripp-Heel 2 пъти по 1 табл. И Шуслерова сол номер 3 – по 4 табл. дневно.

  • Три от добавките са ви важни сега: селен, цинк и витамин С.

  • Всеки ден пийте по 2 табл. от мощното противовирусно растение Кора от мравчено дърво (Пау Дарко).

 

И накрая, да опитаме в тишината на дома да използваме времето за преосмисляне на живота си, на навиците си, да направим изборите си и най-важното, да си отговорим на въпроса: как да помогна на светлината в света да пробие през всичкия този хаос, заблуди, страх, конспирации и желание за власт и имане? И колкото и малък да ни се струва нашия собствен принос, аз вярвам, че точно той може да е това, което ще наклони везната. Всеки от нас има умения, които е натрупал, и знания, които може да приложи в дни като днешните и  в името на общото добруване. Направете го!

Излезте от егрегора на страха, подкрепете тялото, ума и душата си. Вашите и на вашите близки.

Бъдете светлина! Тогава светът може и да се промени, дори и да трябва да преминем през разрушения и болка!

Д-р Ирена Маждракова

bottom of page