Блогът на Хела

Есенция на месец юни - Red Lily

Поток от енергия тече през всеки аспект от нашето тяло. Захранва системите ни, оживява клетките ни. Докосва се до всеки химичен и хормонален сигнал в тялото. Вярвам, че управлението на всичко това е подвластно не само на обикновените физични закони. Съществуват нива в природата – от които ние също сме част – които не долавяме със сетивата си, но те са подредени в една строга йерархия и са подчинени също на законите на природата и са управлявани от духовете на природата – елементалите. Възприемаме елементалите като митични и приказни герои, с които сме се сблъсквали в детските приказки. Но дали те съществуват само в приказките или, както твърдят редица философски течения, са част от една строго подредена йерархична система и са тук на земята много по-отдавна от нас хората?

През лятото, когато сме сред природата, всеки може да се вгледа в изоставено тъмно местенце, в някоя обрасла с мъх пещера и да се опита да усети с интуицията си шепота на това място, което ни говори за невидимото, да усети осезанието за нещо митично и магично. Казват, че елфите, пазителите на цветята, притежават великото познание за лечебната им сила. Те живеят само в цветята с аромат, сред изключителната им красота и хармония. Когато погледна цветето Red Lily, виждам въплъщението на красивите елфи, танцуващи в кръг около това божествено цвете и моята душа го разпознава в огъня на лятната мараня, в сянката на плачещата върба, когато се докосва до хладната, бавно течаща вода на свещената река. Красотата му ме пленява до такава степен, че усещам как докосвам копринените му, съвършено устроени, във вид на мандала листа. Потъвам в розовия му цвят и усещам силния копнеж да го докосна.

Интересно е, че това вълшебно цвете, което ме пренася в един приказен свят, когато се капне в лечебната комбинация, засилва ефекта на всички други есенции, сложени в нея, и обратно на очакванията те кара да се приземиш. Дали обаче ни приземява към Земята или по-скоро към вечната истина за многомерността на Вселената? Не знам, но мога да опитам действието му.